Triac Carbon Skate 550x90

Vuokatin Skandinavia-cup tarjoaa kovatasoisen mittarin – Joni Mäki toivoo onnistumista vapaan sprintissä

Joni Mäki kuvattuna Toblachin maailmancupissa viime tammikuussa. Kuva: NordicFocus

Joni Mäki kuvattuna Toblachin maailmancupissa viime tammikuussa. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon Skandinavia-cupin kausi alkaa viikonvaihteessa Vuokatissa, jossa kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin.

 

Maailmancupia seuraavan tason kilpailuissa nähdään päivittäin ladulla parhaimmillaan yli 400 kilpailijaa ja nimekkäitä urheilijoita joka päivä. Vuokatissa päästään kilpailemaan talvisissa olosuhteissa.

Perjantaina hiihdetään vapaan 10 ja 15, lauantaina sprintit vapaalla ja sunnuntaina perinteisellä 10 ja 15.

Suomen maajoukkueena Vuokatissa sekä kaikissa kauden Skandinavia-cupeissa kilpailee maastohiihtomaajoukkueen haastajaryhmä. Vuokatissa esiintyvän Suomen maajoukkueen voi katsoa tästä. Lisäksi kilpailuihin on ilmoittautunut muutamia maajoukkuehiihtäjiä, kuten sprinttihiihtäjistä Ristomatti Hakola ja Martti Jylhä.

Yksi mielenkiintoisista nimistä on Vuokatissa asuvana kotiladuillaan hiihtävä Joni Mäki, jonka kauden päätavoite on alle 23-vuotiaiden MM-sprintti. Se hiihdetään vapaalla, joten Skandinavia-cupin viikonvaihteen päämatka on vastaava kilpailu lauantaina. Hän jättää perjantain vapaan väliin, mutta hiihtää sunnuntaina perinteisellä.

- Norjalaiset ja ruotsalaiset ovat aina kovia. Se on hyvä mittari. En ole koskaan Skandinavia-cupissa alkueriä pidemmälle päässyt. Välieräpaikka on sellainen vähimmäistavoite, Mäki sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Pyhäjärven Pohdin miehen alkukauteen on mahtunut sekä onnistumisia että alle omien toiveiden sujuneita suorituksia. Rukan maailmancup jäi jälkimmäiseen kategoriaan Lapin lumileiriviikkojen jälkeen, mutta sen jälkeen suunta on ollut jälleen parempaan päin.

- Viime viikonloppuna kävin Ristijärvellä kisoissa, lauantai onnistui hyvin (toinen 10 km vapaalla Kusti Kittilän jälkeen) ja tuli sellainen fiilis, että vapaa on ihan hyvällä tasolla normaalimatkallakin. Sain vähän siitä luottamusta, että kunto on hyvä. Pikkuhiljaa on taas Rukan jälkeen tuntunut paremmalta ja paremmalta, Mäki sanoo.

Perjantain ja lauantain kilpailut käynnistyvät kello 10.00. Sunnuntaina hiihdetään jo kello 8.30 alkaen.

Vuokatin jälkeen Skandinavia-cupia kilpaillaan Ruotsin Piitimessä 5.-7. tammikuuta sekä Norjan Trondheimissa 23.-25. helmikuuta.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama