Triac Carbon Skate 550x90

Hakuaikaa jäljellä sunnuntaihin - Matti Haavisto hakee maastohiihdon päävalmentajan paikkaa

Matti Haavisto. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Matti Haavisto. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Matti Haavisto on jättänyt hakemuksen Suomen hiihtomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

 

- Päätös syntyi aiemmin tällä viikolla, ja jätin hakemuksen eilen, Haavisto kertoi Helsingin Sanomille.

Iältään 47-vuotias Haavisto on työskennellyt neljä vuotta Suomen huoltopäällikkönä. Hän toimii myös henkilökohtaisena valmentajana muun muassa Krista Pärmäkoskelle. Osan kilpailukauden ulkopuolisesta ajasta Haavisto työskentelee poliisina.

Paikkaa on myös hakenut Mikko Virtanen, jolla on kokemusta Kiinan ja Japanin hiihtomaajoukkueen päävalmentajan pesteistä.

Aiemmin tiedossa on ollut lähinnä niitä henkilöitä, jotka eivät ole tällä hetkellä kiinnostuneita päävalmentajan tehtävästä. Ei-sana on tullut jo muun muassa Toni Roposelta, Jarmo Riskiltä ja Olli Ohtoselta.

Reijo Jylhä jättää pestin kuluvan kauden päätteeksi. Hän on toivonut aiemmin Ylen haastattelussa, että seuraaja olisi suomalainen.

Hiihtoliitto julkaisi kuulutuksen uuden päävalmentajan hausta 1. päivä joulukuuta. Hakuaikaa on jäljellä 17. joulukuuta asti eli sunnuntaihin. Uuden päävalmentajan nimi julkistettaneen Lahden maailmancupin yhteydessä maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Päävalmentajan hakuilmoituksen voi käydä lukemassa Hiihtoliiton sivuilta.

-Juho-Veikko Hytönen

Mainos
Kaikki hiihdon maailmancupin osakilpailut vain C Morella! Antero Mertaranta selostajana, Jari Isometsä asiantuntijana. Yhteensä yli 160 maailmancupin kisaa hiihdosta, yhdistetystä, mäkihypystä ja alppihiihdosta osoitteesta www.cmore.fi.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama