Triac Carbon Skate 550x90

Vauhti ladulla huolestuttaa Mäkäräistä

Kaisa Mäkäräinen oli normaalikilpailun kakkonen. Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen oli normaalikilpailun kakkonen. Kuva: NordicFocus

Kakkossijan normaalikilpailussa napannut suomalainen kaikesta huolimatta tyytyväinen tulokseen.

 

Ampumahiihdon maailmancup jatkui torstaina Saksan Ruhpoldingissa naisten normaalimatkalla. Kaisa Mäkäräinen nappasi kauden kolmannen palkintopallisijotuksensa sijoittumalla toiseksi. Kilpailun voitto meni puhtaasti ampuneelle Italian Dorothea Wiererille. Yhden sakkominuutin ampunut Mäkäräinen jäi voittajasta 13 sekuntia.

- Kaiken kaikkiaan hyvä kisa ja ehjä kokonaisuus. Ammuntaan olen tosi tyytyväinen, mutta hiihtoon en niinkään. Varsinkin kun aikaero kasvoi tosi suureksi parhaimpaan hiihtäjään eli (Denise) Herrmanniin, Mäkäräinen kertoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Herrmannin kilpailu kaatui nopeasta vauhdista huolimatta viiteen sakkominuuttiin. Mäkäräinen aikoo vielä illan aikana keskustella valmentajien ja huollon kanssa siitä, miksi ladulla eroa tuli 50 sekuntia.

- Se vähän itseäni huolestuttaa. Toki tänään kakkossija ja kokonaisuus ratkaisee, joten siihen olen tyytyväinen, syntymäpäiväsankari totesi.

Viimeisen paikan ohilaukaukset veivät Minkkisen pisteiltä

Suvi Minkkinen aloitti kilpailun mainiosti ampumalla kolme ensimmäistä paikkaa puhtaasti. Viimeiseltä pystypaikalta Minkkinen ampui kaksi sakkominuuttia ja sijoitus oli lopulta 69:s. Eroa kärkeen kertyi viisi ja puoli minuuttia.

- Olen ihan tyytyväinen. Lähdin aika rohkeasti liikkeelle, kun alla oli Östersundin normaalimatka, jossa oli paljon rankempi latu. Ajattelin, että täällä jaksaa vähän kovempaa hiihtää sen 15 kilometriä. Toisella ja kolmannella kierroksella tuli sellainen olo, että ehkä lähdin vähän liian kovaa. Jouduin vähän ottamaan happea, mutta kuitenkin hyvin jaksoin kiristää viimeisellä kierroksella. Koko kisan ajan olin aika tiukilla, Minkkinen kertoi.

WomenTop3Individual110118ManzNFNaisten normaalikilpailun kolmen kärki. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Viimeisellä ampumapaikalla tuli kaksi sakkominuuttia. Ensimmäisen ohilaukauksen hän laittaa hätäilyn piikkiin. Toinen huti oli väsymystä.

- Harmittaa, kun kaksi meni viimeiseltä paikalta ohi, kun pisteille olisi ollut mahdollisuudet. Ihan tyytyväinen täytyy kuitenkin 90 prosentin osumatarkkuuteen olla, hiihtokin kulkee nyt paljon paremmin mitä joulukuussa, Minkkinen kommentoi.

Toivasella jäi voimia varastoon

Laura Toivanen oli kolmella sakkominuutilla 75:s. Eroa kärkeen kertyi noin kuusi minuuttia.

- Kisa meni ihan jees. Olen tyytyväinen hiihtoon, se alkaa pikkuhiljaa löytyä. Vähän olen huolissaan siitä, että tänään jäi paljon voimia varastoon. Olisi voinut aloittaa vähän kovempaa. Makuut menivät hyvin, pystyssä ensimmäiset laukaukset olivat hätäisiä. Hallittu kokonaisuus, mutta ei riitä vielä. Positiivisia merkkejä kuitenkin, ja oli vaikeuksien jälkeen pitkästä aikaa mukava hiihtää, Toivanen totesi.

Lehtosella haasteita keskittymisen kanssa

Venla Lehtonen oli neljällä sakkominuutilla heti Toivasen jälkeen 76:s. Eroa kärkeen kertyi 6:03.

- Vähän mitäänsanomaton fiilis jäi kisasta. Ei mikään katastrofaalinen suoritus, mutta ei tuo sijoitus kuitenkaan mieltä lämmitä. Makuu sujui tänään siedettävästi, mutta pystystä tulleet kolme sakkoa oli liikaa. Ammunta ei tuntunut vaikealta ja vähän tyhmiä virheitä tuli tehtyä. Keskittyminen tällaisessa pitkässä kisassa on vielä itselle vaikeaa, kun aika vähän on tullut normaalimatkoja hiihdettyä, Lehtonen kertoi.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu perjantaina miesten viestillä. Suomen joukkueessa hiihtävät Tuomas Grönman, Olli Hiidensalo, Tero Seppälä ja ankkurina Tuukka Invenius.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama