Triac Carbon Skate 550x90

USA naisten parisprintin olympiavoittaja – Suomi viides

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Mari Laukkanen ja Krista Pärmäkoski hiihtivät viidenneksi Pyeongchangin talviolympialaisten naisten parisprintin finaalissa.

Mari Laukkasen hiihto ei ollut finaalissa parasta mahdollista ja hän jäi avausosuudella viimeistä edelliseksi. Krista Pärmäkoski nosti omalla ensimmäisellä osuudellaan Suomen takaisin ryhmän kärkeen. Laukkasen toisella osuudella muut joukkueet menivät menojaan, eikä Pärmäkoski pystynyt enää nostamaan sinivalkoisia värejä mitalitaistoon. Kuuden osuuden jälkeen Suomi oli maalissa viides vajaa 23 sekuntia voittajaa perässä.

Olympiamitalit ratkesivat kilpailun puolivälin jälkeen, kun Norja, Ruotsi ja Yhdysvallat karkasivat muilta. Mitalijärjestys selvisi vasta ankkuriosuudella. Jessica Diggins, Stina Nilsson ja Maiken Caspersen Falla eivät saaneet toisiensa välille eroja nousuosuudella ja ratkaisu nähtiin stadionilla.

Loppukirissä vahvin oli Diggins 0,19 sekunnin erolla Nilssoniin. Norjan Falla hyytyi lopussa pronssille vajaa kolme sekuntia voittajasta.

USA:n joukkueessa Digginsin pari oli Kikkan Randall. Nilssonin kanssa hiihti Charlotte Kalla. Norjan pronssijoukkueessa Fallan seurana oli Marit Björgen.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama