Triac Carbon Skate 550x90

Björgen nousi talviolympiahistorian suurimmaksi mitalirohmuksi

Marit Björgen (vas.) ja Maiken Caspersen Falla pariviestin palkintojenjaossa. Kuva: Modica/NordicFocus

Marit Björgen (vas.) ja Maiken Caspersen Falla pariviestin palkintojenjaossa. Kuva: Modica/NordicFocus

Ampumahiihtäjä Björndalenin mitalisaldo jäi taakse, kultamitaleissa Björgenillä on vielä kirittävää.

Norjalainen maastohiihtäjä Marit Björgen on noussut talviolympialaisten kaikkien aikojen eniten mitaleita rohmunneeksi urheilijaksi. Pyeongchangin pariviestin pronssi oli Björgenille jo 14:s olympiamitali, mikä nosti hänet yhdellä mitalilla maanmiehen, ampumahiihtäjä Ole Einar Björndalenin edelle.

Björgen, 37, on saavuttanut nyt seitsemän olympiakultaa, neljä olympiahopeaa ja kolme olympiapronssia. Hänen ensimmäinen olympiamitalinsa oli viestihopea Salt Lake Cityssä 2002, ja ensimmäinen kulta tuli Vancouverissa 2010, jossa hän nappasi kolme olympiavoittoa.

Sotshissa 2014 tuli kolme olympiakultaa lisää. Näissä Pyeongchangin kisoissa Björgen on voittanut viestikultaa ja saavuttanut sen lisäksi yhdistelmäkilpailun hopeaa sekä pronssia 10 kilometrillä ja pariviestissä.

Ampumahiihtolegenda Björndalen saavutti kahdeksan kultaa, neljä hopeaa ja yhden pronssin vuosina 1998–2014. Olympiakultien määrässä Björgen onkin yhden jäljessä Björndalenia ja norjalaishiihtäjä Björn Dählieä.

Björgen on olympiahistorian toiseksi eniten mitaleja kerännyt nainen, kun myös kesäkisat huomioidaan. Neuvostoliittolainen voimistelija Larissa Latynina saavutti aikanaan 18 olympiamitalia.

(STT-AFP )

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama