Triac Carbon Skate 550x90

"Olisiko mikään maksimikunto riittänyt siihen, että olisimme taistelleet mitalista"

Jessica Diggins (vas.) kiri USA:n olympiakultaan. Ruotsin Stina Nilsson joutui tyytymään hopeaan ja Maiken Caspersen Falla pronssiin. Kuva: Modica/NordicFocus

Jessica Diggins (vas.) kiri USA:n olympiakultaan. Ruotsin Stina Nilsson joutui tyytymään hopeaan ja Maiken Caspersen Falla pronssiin. Kuva: Modica/NordicFocus

Laukkanen ja Pärmäkoski olivat tyytyväisiä pariviestin viitossijaan.

Mari Laukkanen näytti pariviestin alkuerien jälkeen maansa myyneeltä, mutta ampumahiihtäjä toipui Pyeongchangissa parempaan vireeseen kymmenen joukkueen finaaliin. Laukkasen jalat olivat alkuerien jälkeen vartin verran totaalisesti jumissa, mutta finaalissa hän hiihti Krista Pärmäkosken parina viidenneksi olympialaduilla.

– Yllättävän hyvin selvisin, mutta kyllä tunti ja vartti oli tarpeeseen, Laukkanen kertoi elpymisestään.

Maitohapot huuhtoutuivat hänen jalkalihaksistaan kevyellä hiihtelyllä, sillä happi teki tehtävänsä.

Laukkanen ja Pärmäkoski ovat hyviä ystävyksiä, ja Pärmäkoski toivoi Laukkasen hiihtävän hänen parinaan olympialaisissa. Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan kaksikko oli käytännössä ainoa vaihtoehto pariviestiin, sillä vapaan hiihtotavan taitajat ovat maastohiihtojoukkueessa vähissä. Kerttu Niskanen keskittyy olympiakisoissa perinteisen hiihtotavan kilpailuihin, eikä konkari Riitta-Liisa Roponen tullut pariviestissä enää kysymykseen.

Laukkanen ja Pärmäkoski olivat viitossijaankin tyytyväisiä, sillä mitalikolmikko tuntui olevan aivan heille liian kova. Yhdysvaltain Jessica Diggins kepitti loppukirissä Ruotsin sprinttimestarin Stina Nilssonin ja edellisten olympialaisten sprinttivoittajan, Norjan Maiken Caspersen Fallan.

– Olisiko mikään minun maksimikuntoni riittänyt siihen, että olisimme taistelleet mitalista, Laukkanen sanoi.

Pärmäkoski oli kovassa vedossa, mutta myönsi, että maitohapot jylläsivät hänenkin jaloissaan. Meno lupasi kuitenkin hyvää sunnuntain päätösmatkalle 30 kilometrille.

– Olen palautunut hyvin viime viikon kisoista.

Pärmäkoski muistutti, että kärkikolmikon kaikki hiihtäjät ovat joko olympiavoittajia tai maailmanmestareita, jotka hiihtivät äärettömän kovaa. Hän uskoi, että olisi hävinnyt loppukirin kärkikolmikolle, vaikka olisi päässyt loppusuoralle neljän parhaan porukassa.

Nyt mitalijoukkueiden ja Suomen väliin kiilasi Sveitsi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama