Triac Carbon Skate 550x90

Hakola lupasi miestenkin onnistuvan Pyeongchangissa: "Kunnossa täytyy olla, jos Iivon voittaa"

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Jylhä ja Hakola hiihtivät yhdeksänneksi pariviestissä.

Suomen naisurheilijat tuntuvat vastaavan Pyeongchangin talviolympialaisten mitaleista, mutta hiihtäjä Ristomatti Hakola on täysin vakuuttunut siitä, että tahti kääntyy viimeistään ensi lauantaina. Kääntäjä on Iivo Niskanen.

– Jos joku voittaa Iivon 50 kilometrillä, kovassa kunnossa täytyy olla. On ihme, jos Iivo ei ole ihan topissa, Hakola heitti ja lupasi curlingtermein olla Niskasen suojakivenä miesten päätösmatkalla.

Kilpailu hiihdetään yhteislähtönä. Hakola on mukana 50 kilometrilläkin, kun sai karistettua viikon vaivanneen flunssan kehostaan. Pariviestissä kankaanpääläisen "röörit" aukesivat alkuerissä, ja finaali toi yhdeksännen sijan Martti Jylhän parina.

– Kun on viikon kipeänä kahden viikon kisoista, se syö miestä.

Hakola on ensimmäisissä olympialaisissaan tyytyväinen viime viikon sprintin kuutossijaan. Pekingissä neljän vuoden päästä hän uskoo olevansa jo mitalimies.

– Odotellaan nyt neljä vuotta, kun itsellä alkaa parta kasvaa ja suksi liikkua, Hakola höpötti.

Pariviestin finaalissa Jylhä ja Hakola joutuivat toteamaan kärkimiesten kovan tason. He eivät missään vaiheessa yltäneet kunnon asemiin.

– Edellä menevää pystyi seuraamaan, mutta edelle ei päässyt, Jylhä tiivisti.

KlaboSundby21022018ModicaNFNorjan Johannes Hösflot Kläbo ja Martin Johnsrud Sundby voittivat miesten pariviestin. Kuva: Modica/NordicFocus

Pariviestin olympiakultaa vei Norjan kaksikko Martin Johnsrud Sundby ja Johannes Hösflot Kläbo. Kisa ratkesi Sundbyn viimeisellä osuudella, jolta hän päästi Kläbon päätösosuudelle viiden sekunnin etumatkan turvin.

Himmeämmät mitalit ratkottiin venäläisten olympiaurheilijoiden OAR:n, Ruotsin ja Ranskan kesken. Venäläiset Denis Spitsov ja Aleksander Bolshunov nappasivat hopeaa ja jäivät Norjasta 1,7 sekuntia. Ranska otti pronssia Richard Jouven kukistettua Ruotsin Calle Halfvarssonin loppukirikamppailussa.

Suomi oli pariviestin hallitseva olympiavoittaja. Sotshissa 2014 Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi tosin saavuttivat kultamitalinsa perinteisellä hiihtotavalla. Vapaalla hiihtotavalla Suomen miehet eivät ole koskaan yltäneet mitaleille arvokilpailujen pariviesteissä.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama