Triac Carbon Skate 550x90

Neljätoista suksihuoltajaa varmistaa Suomen hiihtäjien menestystä

Krista Pärmäkoski ja Suomen maajoukkueen huoltomies Are Mets tutkivat Pärmäkosken suksea Planicassa tammikuussa. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski ja Suomen maajoukkueen huoltomies Are Mets tutkivat Pärmäkosken suksea Planicassa tammikuussa. Kuva: Modica/NordicFocus

Urheilijan onnistuminen vaatii aina myös suksihuollon onnistumista.

Suomen maastohiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Matti Haavisto kertoi, että suksien vaihdolla saattaa olla ratkaiseva merkitys viikonlopun pitkien matkojen yhteislähtökilpailussa.

Suksen toimivuus ja huollon onnistuminen ovat myös tärkeä osa menestystä olympialaduilla. Suomalaishiihtäjien suksikalustosta vastaa 14 suksihuoltajaa, joista yksi keskittyy suksien pohjien hiontaan. Laivalla kontissa Etelä-Koreaan tuli huollon käyttöön 2 500 kiloa tavaraa, josta hiontakoneen osuus oli 800 kiloa. Lisäksi jokainen suksihuoltaja toi matkatavarana noin 15 pakaasia.

Huoltopäällikkö Matti Haaviston arvion mukaan hiontakoneella on työstetty noin 300 suksiparin pohjat olympiareissulla. Hiihtäjillä on olympialaisissa noin 40–50 paria suksia; kaikilla vapaan ja perinteisen hiihtotavan suksia. Ne tuotiin lentoteitse Suomesta. Huollon käytössä on 4–5 huoltokoppia suksien huoltoa varten. Maailmancupeissa käytettävää huoltorekkaa ei tuotu Etelä-Koreaan.

Kotimatkalle joukkue pakkaa lentokoneeseen muun muassa suksivoiteet, koska kausi jatkuu Salpausselällä 2.–4. maaliskuuta. Kontissa Suomeen lähtevät kiireettömät tavarat. Ne ovat laivamatkan jälkeen perillä toukokuussa.

(STT)


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama