Triac Carbon Skate 550x90

Stina Nilsson on olympiavoittaja ja vihdoin myös Ruotsin mestari

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Calle Halfvarrson miesten ykkönen Skellefteån sprintissä.

Stina Nilsson voitti Pyeonchangissa sprintin olympiakultaa, mutta ennen torstaita hänellä ei ollut vielä yhtään maastohiihdon Ruotsin mestaruutta aikuisten sarjassa. Nyt on, kun kaulaan pujotettiin kultamitali perinteisen hiihtotavan sprinteissä Skellefteåssa.

- Olympiakunto on jo jäänyt taakse, mutta ajattelin kaivaa sen esiin neljän vuoden kuluttua, Nilsson kertoi vireestään tv-haastattelussa.

Nilsson näytti vahvaa menoa koko päivän ajan voittaen kaikki starttinsa prologia myöten. Nilssonin taktiikkana joka erässä oli edetä kärjessä mahdollisimman kovaa ja lopulta vauhti oli kaikille liikaa.

- Ajattelin, että jos he ovat kannoillani vielä mäen harjalla niin sen jälkeen he ovat jo väsyneitä, Nilsson paljasti taktiikastaan.

Finaalissa Nilssonia hätisteli parhaiten Jonna Sundling, joka taipui hopealle vasta viimeisessä mäessä. Pronssia otti Maria Nordström ennen juniori Johanna Hagströmiä. Charlotte Kalla oli vaikeuksissa jo välierissä, mutta aika riitti finaaleihin. Finaalissa vauhti ei riittänyt viidettä sijaa parempaan. Lähtökiihdytyksessä sauvansa katkonut Maja Dahlqvist oli kuudes.

Miesten kilpailussa Calle Halfvarsson oli omaa luokkaansa. Finaalissa hän jätti muut taakseen samassa kohtaa kuin Nilsson naisten kilpailussa.

- Erähiihdoissa minulla oli ollut nouseva suunta viimeisessä pitkässä nousussa. Asennoiduin siihen, että siellä voin pelin ratkaista, viimeksi kolme vuotta sitten Ruotsin mestaruutta juhlinut Halfvarsson kertoi finaalin ratkaisuhetkistä.

Himmeämmät mitalit menivät Viktor Thornille ja Oskar Svenssonille.

Edellispäivän 30 kilometrin voittaja Marcus Hellner ei päässyt prologista jatkoon.

Skellefteåssa hiihtoja jatketaan perjantaina viesteillä.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama