Triac Carbon Skate 550x90

Fourcade jälleen suvereeni voittaja Tjumenissa – Hiidensalo niukasti maailmancup-pisteiden ulkopuolella

Martin Fourcade. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Martin Fourcade. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Martin Fourcade oli jälleen voittaja, kun ampumahiihdon maailmancupin finaaliviikonloppu käynnistyi pikakilpailulla Venäjän Tjumenissa.

Etukäteen oli tiedossa, että harva pystyy ranskalaishirmua haastamaan. Puhtaasti ampunut ja ladulla parasta vauhtia pitänyt Fourcade siirtyi maalissa selvään johtoon ja voitto ratkesi viimeistään siinä vaiheessa, kun maailmancupin kakkospaikkaa pitävä Johannes Thingnes Bö ampui kaksi laukausta ohi makuupaikalta.

Bö oli päivän kilpailussa vasta 14:s, joten myös Fourcaden maailmancup-voitto alkaa varmistua.

Ranskan kaksoisvoiton varmisti Simon Desthieux reilu puoli minuuttia Fourcaden takana. Tämän jälkeen tuloslistalla olikin tiukkaa, kun kolmanneksi sijoittunut Ruotsin Fredrik Lindström hävisi kakkostilan vain 0,3 sekunnilla.

Latvian Andrejs Rastorgujevs oli neljäs kaksi sekuntia Desthieuxista. Sijat 3-6 olivat torstaina kymmenen sekunnin sisällä toisistaan.

Suomalaisista paras mies oli Olli Hiidensalo yhdellä sakolla. Hiidensalo tippui niukasti pisteiltä ollen lopputuloksissa sijalla 42. Suomalainen oli vielä sijalla 40, kun kaksi viimeisenä matkaan lähtenyttä norjalaista oli tulematta maaliin. Ole Einar Björndalen oli kuitenkin seitsemän sekuntia suomalaista nopeampi ja Vetle Sjåstad Christiansen sijalla 26, jolloin suomalaiselle ei pisteitä herunut.

Tero Seppälä ampui neljä sakkoa ja sijoittui 59:nneksi. Hän pääsi siis niukasti vielä mukaan lauantain takaa-ajokilpailuun.

Tuomas Grönman ei onnistunut torstaina ammunnassa. Hän oli seitsemällä sakolla sijalla 82.

Tjumenissa jatketaan perjantaina naisten pikakilpailulla.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama