Triac Carbon Skate 550x90

Martin Fourcade jatkaa uraansa: ”En tee tätä yhtä pitkään kuin Ole Einar”

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kuva: Manzoni/NordicFocus

Maailmancupin kokonaisvoiton seitsemännen kerran peräkkäin voittava Martin Fourcade paljasti torstain pikakilpailun jälkeen suunnitelmiaan uran jatkosta.

Fourcade varmisti pikakilpailun voitollaan maailmancupin kokonaisvoiton jo seitsemännen kerran peräkkäin. Kokonaiskilpailu oli ranskalaisella jo aiemmin hyppysissä, mutta pikakilpailun voitto ja Johannes Thingnes Bön jääminen torstaina 14:nneksi nosti hänet yllättäen kahdella pisteellä myös sprintticupin voittajaksi.

Fourcade on hallinnut miesten ampumahiihtoa mielin määrin, joskin tällä kaudella hän oli välillä pulassa Johannes Bötä vastaan. Maailmancupin voiton varmistuttua hän kertoi, että ura jatkuu edelleen, vaikka sitäkin on spekuloitu, että ranskalainen saattaisi lopettaa olympiakauteen.

- Keskityn nyt vain kauden jäljellä oleviin kilpailuihin. Sitten pyrin jatkamaan vuoden 2020 Antholzin MM-kilpailuihin asti, mutta sen jälkeen en enää tiedä, onko minulla riittävästi motivaatiota olla maailman paras ampumahiihtäjä. Sen tiedän, etten tee tätä yhtä pitkään kuin Ole Einar, Fourcade kertoi kansainvälisen ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Fourcade060311ManzNFMartin Fourcade voitti uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden vuonna 2011. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Fourcadella on hallussaan 25 MM-mitalia, joista 11 on kultaisia. Mikäli suunnitelmat pysyvät, on hänellä mahdollisuus kartuttaa mitalitiliä ensi vuoden Östersundin MM-kilpailuissa ja vuotta myöhemmin Antholz-Anterselvassa.

Fourcade täyttää 30 vuotta syyskuussa. Mikäli hän jatkaisi yhtä pitkään kuin Ole Einar Björndalen, olisi hän mukana maailmancupissa vielä ainakin vuonna 2032.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu miesten osalta vielä takaa-ajokilpailulla ja yhteislähdöllä.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama